
در این مقاله آموزشی شما با ماهیت انواع سورس اندروید و همچنین چگونگی دریافت یک نمونه سورس اندروید برای استفاده در پروژه طراحی اپلیکیشن خود آشنا شده و آن را آموزش می دهیم. بهتر است که بدانید، امروزه بیشتر طراحان و برنامه نویسان موبایل سورس کدهای اندروید دیگر برنامهها را خریداری کرده یا آنها را دانلود میکنند و با تغییراتی از این سورس ها در برنامه خود استفاده میکنند. با سورس کلود در ادامه در همراه شما هستیم
سورس اندروید چیست؟
اندروید را همه به عنوان یک سیستم عامل برای ساخت اپلیکیشن در ابزارهایی مانند تبلت، موبایل، ساعتهای هوشمند و غیره میشناسند؛ اما در واقع اندروید چیزی فراتر از اینها است و مزایا و کاربردهای بسیار زیادی دارد. اندروید یک سیستم عامل اوپن سورس است که هرکسی که با برنامه نویسی آن آشنا است، میتواند به راحتی دانلود کرده و آن را استفاده کند. به هر حال همانطور که بیان شد، مهمترین ویژگی اندروید، کاربرد آن در ساخت برنامههای متناسب در گوشیهای موبایل و تبلت است.
کتابخانه سورس اندروید چیست ؟
مهمترین و اولین چیزی که هر برنامه نویسی موبایل برای ساخت اپلیکیشن اندرویدی به آن نیاز دارد، سورس اندروید است. خوشبختانه این سورس کدها در داخل کتابخانه اندروید موجود است و هر کسی میتواند به راحتی و به صورت اوپن سورس و بدون هیچ منع قانونی برای ساخت برنامههای موبایلی خود مورد استفاده قرار دهد.
داشتن این کتابخانه با کدهای فراوان علاوه بر این که یک مزیت به حساب میآید و میتوان در ساخت اپلیکیشنهای مشابه استفاده کرد، باعث افزایش سرعت ساخت و بهینه سازی برنامهها شده است و برای همین است که بیشتر طراحان امروزه به جای تولید و نوشتن کد از ابتدا، از سورس اندروید آماده در بازار استفاده کرده یا نمونههای دیگر برنامهها را خریداری میکنند.
مزیت اوپن سورس بودن کدهای اندروید برای گوگل
با استفاده از سورس اندروید اوپن، شرکتها به جای فعالیت روی اپلیکیشن خود و ساخت آن از ابتدا که مستلزم پرداخت هزینههای بسیاری است، از نمونههای کدهای موجود استفاده کرده و با تعمیم آن به حالت پیشرفته، برنامه موبایل مورد دلخواه خود را میسازند. این مسئله باعث افزایش استفاده افراد از اینترنت و در نتیجه سرویسهای ساخته شده توسط گوگل میشود که این میتواند مهمترین مزیت برای گوگل باشد. برای همین است که مدیران گوگل همیشه بر اوپن بودن سورس اندروید و دیگر برنامهها تأکید میکنند.
در واقع، گوگل با این کار به دنبال افزایش درآمد خود است. آنها معتقد هستند که اینترنت برای همه مردم جهان است و آنها باید به راحتی به سرویسهای آن دسترسی داشته باشند. از این رو، با تغییر استراتژی به سمت برنامههای اوپن سورس اندروید که توسط همین شرکت مورد پشتیبانی قرار میگیرد، به راحتی سرویس و کدهای مورد نیاز را در اختیار برنامه نویسان قرار میدهد که میتواند در ادامه، برنامههای پیشرفتهتری را به فروش برساند.
به عبارتی دیگر، با اوپن سورس بودن اندروید، گوگل ابتدا بستری را برای جذب کاربران به وجود میآورد و سپس با ترغیب آنها اقدام به فروش خدمات بیشتری مربوط به اندروید میکند که این یکی از بهترین منبع درآمد برای گوگل است.
مزایای اپن بودن سورس اندروید چیست؟
امروزه با توجه به مزیتهایی که نرم افزارهای اپن سورس دارند، بسیاری به سمت استفاده از چنین برنامههایی رفتند. سورس اندروید هم از آن جا که اپن است، بیشتر افراد و حتی شرکتهای بزرگ از آن استفاده میکنند. مزیتهای استفاده از سورس اندروید به صورت آزاد شامل:
برای همه کاربران در دسترس است.
میتواند یک منبع آموزشی خوب باشد.
هر زمان و هر مکان قابل استفاده است.
محدودیت قانونی ندارد. البته در بعضی مواقع نیاز است که شما لایسنسهای قانونی برای استفاده از سورس اندروید را خریداری نمایید.
برنامه نویس میتواند هر گونه تغییری را متناسب با نیاز خود به منظور ایجاد یک برنامه سفارشی ایجاد کند.
با افزایش امنیت میشود. از آنجا که سورس اندروید اپن میتواند به راحتی در اختیار همه قرار بگیرد، از این رو برنامه نویسان زیادی آن را تست میکنند و میتوانند حفرههای امنیتی آن را پیدا کنند. به این صورت که در هر بار، شما میتوانید آخرین نسخه اصلاح شده آن را دانلود نمایید.
سورسهای اندرویدی که به صورت اپن سورس هستند، توسط برنامه نویسان زیادی مورد بررسی قرار میگیرند و از آنجا که هر بار یک نفر اقدام به رفع مشکل آن میکند، در نهایت ما با یک کد بهینه و با کیفیت روبرو خواهیم بود. در واقع فکرهای مختلف روی یک برنامه اجرا میشود که این فکرها میتواند به پیشرفت کد کمک بسیار زیادی کند.
دست برنامه نویس برای هر گونه تغییری باز است و میتواند آنچه را که مشتری سفارش داده است، طراحی کند.
با توجه به باز بودن دست برنامه نویس، انعطاف پذیری بیشتری برای او وجود خواهد داشت.
چگونه سورس اندروید مناسب را پیدا کنیم؟
اولین سؤالی که برای برنامه نویسان و به ویژه تازه کاران مطرح میشود، این است که چگونه سورس اندروید مورد نیاز خود را پیدا کنید. جواب خیلی راحت است: استفاده از سرویسهای گوگل و جستوجو در آن؛ اما همیشه پیدا کردن یک سورس اندروید به این راحتی نیست و نیاز به بررسی صفحات مختلف برای پیدا کردن دارد.
بهترین راه برای اینکه بتوانید یک سورس اندروید بومی را پیدا کنید که متناسب با کسبوکارهای ایرانی باشد، استفاده از کدهای باز برنامههای ایرانی است. هر چند که بسیاری از این سورس ها رایگان نیستند؛ اما هزینه خرید بالایی هم ندارند و اگر به دنبال ساخت برنامه و حرفهای هستید، این روش به شدت توصیه میشود. مارکت اندروید یکی از مکانهایی است که شما میتوانید علاوه بر پیدا کردن سورس اندروید مورد دلخواه خود، نمونه کدها و سورسهای نوشته شده توسط خود را هم به فروش برسانید و از این بهترین بستر و کتابخانه برای برنامه نویسان خواهد بود.
چگونه سورسهای اندروید مختلف را با هم مقایسه کنیم؟
یکی از مشکلاتی که برنامه نویسان دارند، مقایسه سورسهای اندروید مختلف است. به هر حال شما یا هر برنامه نویس دیگری در هنگام پیدا کردن یک نمونه کد دلخواه با نمونه سورسهای مختلفی مواجه میشود که مقایسه و مناسب بودن یک مسئله دردسرساز خواهد بود.
اگر بخواهیم که به صورت چشمی یا دستی به بررسی سورس کدها بپردازیم، خیلی سخت خواهد بود. از این رو، ما برای راحتی شما، استفاده از نرم افزار Win Merge را پیشنهاد میکنیم که میتوانید از خود سایت winmerge.org آن را دانلود کنید. با استفاده از این نرم افزار به راحتی میتوانید دو سورس برنامه مختلف یا حتی دوسورس اندروید تغییر یافته از یک برنامه را با هم مقایسه کنید تا تفاوت و قسمتهای به روز شده را مشاهده نمایید. کار کردن با این برنامه مانند بقیه نرم افزارها خیلی راحت است و فقط کافی است که کدها از طریق منوی فایل بارگذاری کنید
سورس اندروید مناسب برای شروع برنامه نویسی
هدف اصلی استفاده از سورس اندروید، افزایش سرعت برنامه نویسی و طراحی اپلیکیشن و همچنین ایجاد یک منبعی برای آموزش است. سورس های اندروید موجود در مارکت اندروید، این امکان را به شما برنامه نویسان میدهند که به راحتی و خیلی سریع بتوانید با دستکاری کدها علاوه بر ساخت برنامه، در پروژههای آموزشی خود هم مورد استفاده قرار دهید.
سورس اندروید به چند دسته تقسیم میشود؟
سورس های اندروید موجود در بازار و به ویژه مارکت اندروید، بسته به ویژگیهایی که دارند به چند دسته تقسیم میشوند. این دسته بندی باعث افزایش سرعت پیدا کردن برنامه مورد دلخواه کاربران میشود که شامل سورس های اپلیکشن و بازی است.
سورس اپلیکیشن به چند دسته دیگر تقسیم میشود که شامل سورس قالب و پک طراحی، سورس ابزار، سورس کاربردی، سورس خرید و فروشگاهی، سورس شبکه اجتماعی، سورس سرگرمی، سورس کتاب و مجلات، سورس چند رسانهای، سورس مسافرتی و همچنین سورس بازی خود به چند دسته سورس استراتژیک، سورس اکشن، سورس امتیازی، سورس ورزشی، سورس شبیه سازی، سورس هوش و سرگرمی و سورس چند نفره اشاره کرد.
مراقب باشید
در هنگام استفاده از سورس اندروید مراقب اجازه استفاده از آنها باشید. بعضی از این سورس ها دارای لایسنس هستند و استفاده نسخههای کرک شده که عموماً حالت قاچاقی به حساب میآیند، از نظر قانونی جرم تلقی شده و مالک برنامه میتواند به خاطرکپی بودن از شما شکایت کند.
همچنین سورس را قبل از استفاده از هر لحاظ به ویژه امنیتی بررسی کنید که مشکلی نداشته باشد. سورس های اپن باگهایی دارند که ممکن است که قبلاً کسی آنها را برطرف نکرده باشد، برای همین قبل از گونه و تغییر آن متناسب با نیاز خود، حتماً باگها را بررسی کرده تا به مشکلی در ادامه برنخورید.
نکته آخر اینکه، اگر هیچ آشنایی با سورس اندروید و به ویژه برنامه نویسی با آن را ندارید، برای هر گونه دانلود و تغییر از یک برنامه نویس حرفهای کمک بگیرید. متأسفانه در بسیاری از مواقع، آشنایی نداشتن با سورس ها باعث به وجود آمدن مشکلات بسیاری شده است.
همچنین سورس اندروید را از سایتهای معتبر مانند (سورس کلود)دانلود کنید تا دستگاه شما دچار ویروس یا بدافزارها نشود.